We refurbishen ons aanbod. SellYourApple was goed, SimplyUsed is beter. Ontdek het verschil

×

SimplyUsed - Verkoop snel en gemakkelijk jouw Apple toestel!

Apple’s street-view auto gespot!

Een van onze medewerkers heeft de Apple car gespot in Gent en een kort woordje uitleg gekregen.

De rondkijkmodus (eng: Look Around) is Apples alternatief voor Googles Street View.
De rondkijkmodus is momenteel enkel toegankelijk in een aantal Amerikaanse, Japanse en Europese steden waaronder Londen. Maar daar komt in 2022 verandering in, want de auto’s van Apple rijden inmiddels rond in meerdere Europese landen waaronder België, deze wagen is vandaag gespot in Gent.

Het is niet de eerste keer dat Apple’s auto’s door België heen rijden. Vorig jaar in juni 2020 werd er al door enkele regio’s gereden maar deze keer wordt het grootser aangepakt. Apple’s auto’s rijden door alle provincies van België. Op de website van Apple is te lezen dat de auto’s van 12 juli tot en met 10 september 2021 door België heen rijden.

Je herkent de witte auto’s aan de grote uitrusting met camera’s bovenop het dak en op de zijkant ‘Apple Maps’ zodat de omstanders direct weten waarvoor de opnames worden gebruikt. 

De voertuigen maken niet enkel beeldmateriaal door middel van hoogtechnologische beeldapparatuur, maar verzamelt ook gps- en LiDAR gegevens voor een hogere accuraatheid.

Apple’s street-view auto gespot!

Al deze data moet het wegennetwerk van Apple Maps accurater weergeven, zodat het duidelijkere instructies kan geven bij navigatie. Daarnaast gaat Apple de gegevens voor voetvangers verbeteren en adressen aan de exacte geolocatie verbinden.

De data wordt geregistreerd met een Mac Pro. Een aangepaste iPad dat de “EyeDrive-eenheid” noemt bepaalt het vastleggen en instrueert operators over hun taak.

Een app wordt gebruikt om aan te geven waar de bestuurder moet rijden, terwijl een secundaire operator de vastgelegde afbeeldingen en gegevens controleert op kwaliteit en markering als een straat niet toegankelijk is. Er wordt een grote hoeveelheid data vastgelegd door het systeem, er wordt tot 4 terabytes per week geregistreerd!

Ze krijgen ook strenge instructies opgelegd, namelijk dat de beelden genomen moeten worden tijdens de dag wanneer de zon zich op of boven de 30 graden van de horizon bevindt, omdat de zon de LiDAR-sensoren onder ondiepe hoeken kan verstoren. Opnames moeten ook worden uitgevoerd onder ideale weersomstandigheden, zodat de vastgelegde beelden consistent zijn met eerdere versies.

 

Moeten we ons zorgen maken voor ons privacy?

Apple Maps is volledig ontworpen om je privacy te beschermen, maar wie zich zorgen maakt omtrent zijn of haar privacy kan steeds contact opnemen met Apple.
Alsook mocht iemands gezicht of nummerplaat niet vervaagt zijn, kan dat op aanvraag gebeuren. Alsook kan de voorgevel van zijn of haar woning vervaagd worden.

De straatbeelden van België en Gent zullen ten vroegste volgend jaar te zien zijn.