We refurbishen ons aanbod. SellYourApple was goed, SimplyUsed is beter. Ontdek het verschil

×

SimplyUsed - Verkoop snel en gemakkelijk jouw Apple toestel!

Nieuwe MacBook Pro met M1x gelanceerd

Apple heeft de gloednieuwe 14-inch en 16-inch MacBook Pro aangekondigd met de nieuwe M1 Pro and M1 Max processoren.

De geruchten deden al een tijdje de ronde dat er nieuwe Macbooks zouden komen voor eind dit jaar, dit was ook al te lezen in ons vorige blog post.

De M1 Max geeft 4x extra grafische rekenkracht aan de 16-inch MacBook Pro in vergelijking met zijn voorganger. En de M1 Pro bied 2.5x hogere snelheid dan zijn voorganger. Beide chips bieden een 2x CPU boost vergeleken met de 2019 MacBook Pro. De nieuwe Apple Silicon chip is ook meer energie efficiënt en bied langere batterijduur.

Verder heeft de nieuwe MacBook Pro geen Touch Bar meer, terwijl poorten zoals HDMI en SD-kaart na jaren van afwezigheid weer zijn teruggekeerd, net als de MagSafe-oplader, hoewel het mogelijk blijft om je toestel op te laden met de Thunderbolt-poorten als je huis vol ligt met USB-C-kabels.

De 14 en 16-inch hebben een 120Hz ProMotion Mini LED-display (Liquid Retina Pro XDR). Professionals die vaste verversingssnelheden nodig hebben, kunnen ProMotion in de instellingen uitschakelen. Het heeft dunnere randen dan de vorige generatie, maar bevat ook een inkeping, die een 1080p-webcam herbergt, maar niet het Face ID-systeem van Apple. 

Je kunt de 14-inch MacBook Pro configureren met de nieuwe M1 Pro- of M1 Max-chips van Apple. Beide kunnen 10 CPU-kernen bevatten - de Pro kan een 14- of 16-core GPU hebben, terwijl de Max 24- en 32-core GPU-opties heeft. De nieuwe MacBook Pro wordt standaard geleverd met 16 GB RAM en je kunt upgraden naar 32 GB met de M1 Pro of 64 GB met de M1 Max. De M1 Pro die bij het basismodel van €2.249 wordt meegeleverd, beschikt slechts over acht CPU-kernen en 14 GPU-kernen."

Naast alle nieuwe poorten (die terug zijn van weggeweest), voegt de 14 en 16-inch MacBook Pro een derde Thunderbolt-poort toe. De Thunderbolt-poorten zijn nu Thunderbolt 4, een upgrade van de Thunderbolt 3-poorten op de vorige modellen. De nieuwe Macbook Pro bevat ook een "high-fidelity" luidsprekersysteem en een koptelefoonaansluiting die een "high impedance" -hoofdtelefoon ondersteunt.

Apple kondigde in juni 2020 aan om zijn Mac-computers dat jaren chips van Intel bevatte, deze te gaan voorzien van chips uit eigen huis.
Apple verwachtte toen dat de overstap zo'n twee jaar zou duren. Nu resteert enkel nog de 27-inch iMac en de Mac Pro als de laatste Macs dat Intel bevat.

Nieuwe MacBook Pro met M1x gelanceerd