SellYourApple - Verkoop snel en gemakkelijk jouw Apple toestel!

Je iPhone verkopen in enkele klikken

Ben je van plan om een nieuwe gsm te kopen? Of heb je nog een oud exemplaar dat enkel wat stof ligt te vangen? Je gebruikte telefoon inruilen, kan nog heel wat geld opbrengen. Ontdek in deze gids hoe je veilig alle data van je toestel haalt en alles wat je nog moet weten om je iPhone te verkopen. Snel en eenvoudig.

Bereken de prijs

Met onze calculator bereken je de restwaarde van je Mac, iPad of iPhone.

Verzenden

Je ontvangt een bevestiging e-mail en een gratis verzendlabel.

Betaling

Na ontvangst controleren we of het voldoet aan de omschrijving. Vervolgens ontvangt jij je geld! binnen de 48u.

 

Wat bepaalt de waarde van mijn iPhone?

De waarde van jouw apparaat achterhalen gaat heel snel en gemakkelijk met onze calculator. Aan de hand van enkele factoren bepaalt onze tool meteen een correcte, marktconforme prijs voor jouw toestel. 

Apple gebruikt steeds kwalitatief hoogstaand materiaal om hun toestellen te maken. Dat is bij de iPhone niet anders. Daarom blijven deze gsm’s lang een hoge waarde behouden.

Wat jouw gsm waard is hangt af van 3 factoren:

Het model iPhone

Sinds het eerste toestel op de markt verscheen zijn er al heel wat modellen uitgebracht. Hierdoor varieert de waarde van toestellen onderling natuurlijk sterk. Gelukkig brengen nog veel modellen aardig wat geld op. Uiteraard is er meer interesse in recente toestellen. Maar, dat neemt niet weg dat je ook aan verouderde toestellen nog wat kan verdienen. Een simpele regel: Hoe jonger het model, hoe hoger de waarde

Bereken wat je oude iPhone nog waard is

 

De opslagcapaciteit

Een belangrijke factor die de waarde van je gsm bepaalt is de opslagcapaciteit. Hier geldt: Hoe groter het geheugen van je toestel, hoe hoger de waarde. De opslagcapaciteit van je toestel varieert van 64GB tot zelfs 1T. Een toestel met een capaciteit van 512GB is dus meer waard dan een identiek model met een capaciteit van 256 GB.

Het opslaggeheugen van jouw gsm achterhalen doe je zo:

 • Ga naar “instellingen
 • Open “algemeen
 • Kies “info
 • Kijk bij “capaciteit

 

Je iPhone verkopen aan een correcte prijs

 

De staat van je toestel

Een ouder apparaat heeft allicht enkele gebruikssporen. Hoeveel je gsm nog waard is gaat hand in hand met de staat van het toestel. Hoe minder gebruikssporen zichtbaar zijn, hoe hoger de waarde. Zelfs beschadigde iPhones zijn nog perfect verkoopbaar.

Ook een gsm met stevige defecten is waarschijnlijk nog iets waard. Lees hieronder wat je moet doen als je een toestel wil verkopen dat sterk beschadigd of stuk is. 

Je oude iPhone inruilen voor geld

 

Kan ik ook een kapotte iPhone verkopen?

Indien je smartphone slechst lichte gebruikssporen vertoont geeft onze calculator je in no-time een correct prijsvoorstel. 

Een kapotte iPhone verkopen gaat ook. Is je scherm defect of ontsierd door enkele krassen? Geen nood. Je toestel is nog steeds geld waard. Natuurlijk hangt de inruilwaarde af van de mate van beschadiging aan het toestel. 

Een toestel met zeer lichte gebruikssporen zoals enkele lichte krasjes of kleine deuken brengt meer op dan een toestel met zwaardere gebruikssporen. Maar van bijna ieder toestel zijn nog herbruikbare onderdelen te recupereren. Door je beschadigde gsm in te ruilen draag je dus ook meteen een steentje bij aan de circulaire economie. 

⇒ Ook een toestel met meerdere defecten kan dus nog geld in het laatje brengen. In dit geval wijst de calculator je door naar een contactformulier waar je de staat van jouw toestel kan beschrijven. Wij sturen je zo snel mogelijk een correct prijsvoorstel aan de hand van wat extra informatie.

 

3. Wanneer verkoop ik het best mijn iPhone?

Je gsm verkopen kan bij SellYourApple op ieder moment. Maar wanneer verkoop je nu best je smartphone? 

De beslissing om je gebruikte iPhone te verkopen maak je meestal om één van de volgende redenen:

 

Je model is verouderd

Apple staat o.a. bekend om de lange support die ze aanbieden voor hun toestellen. Maar updates voor oudere modellen blijven niet eindeloos beschikbaar. Op een bepaald moment beslist Apple om geen software-updates meer aan te bieden en hun focus te verleggen naar een nieuwe versie. 

Dit betekent:

 • Er zijn geen beveiligingsupdates beschikbaar.
 • Bepaalde apps installeren gaat niet meer.
 • Apps updaten gaat steeds moeizamer

 

⇒ Je gsm wordt gaandeweg onbruikbaar voor jou. 

Uitvoeringen waar geen updates meer voor beschikbaar zijn, zakken in waarde. Daarom geldt doorgaans de regel: hoe langer je wacht, hoe minder je toestel waard is. Maar geen nood. Alle Apple toestellen zijn vervaardigd uit enorm kwalitatieve en duurzame materialen. Je smartphone is misschien niet meer nuttig voor jou, maar nog wel voor recyclage. Bij SellYourApple krijg je er toch nog een mooi bedrag voor.

 

⇒ Door hergebruik van geschikte onderdelen verkleint de ecologische voetafdruk.

 

Er komt een nieuw model uit

Apple brengt met regelmaat nieuwe iPhones op de markt. Wanneer er sprake is van een volgend model is het voorgaande type ineens een pak minder waard. 

Dit betekent:

 

⇒ De marktwaarde van je verouderde smartphone daalt aanzienlijk. 

Als resultaat zie je dat veel andere platformen enkel nog toestellen overkopen aan dumpingprijzen. Je kan dit ontwijken door te verkopen voordat er sprake is van een nieuw model. Maar dan zit je enkele weken zonder gsm en dat is helemaal niet praktisch. 

Bij ons krijg je een juiste prijs voor je toestel, ook wanneer de markt overspoeld wordt met oudere modellen. 

 

Hoe maak je je iPhone leeg voor verkoop?

Op je gsm staan een heleboel persoonlijke items en gegevens. Denk bijvoorbeeld maar aan je contacten, berichten, foto’s en filmpjes. Bovendien heb je al je favoriete apps en accounts toegevoegd. Je apparaat leegmaken voor verkoop is dus noodzakelijk. Toestellen waarvan de iCloud-gegevens niet verwijderd zijn, nemen we niet terug

Tip: Voordat je je gsm leegmaakt zorg je het best voor een back-up of zet je al je gegevens over op je nieuwe toestel. Een reservekopie van je gegevens maak je via je iCloud account of op je computer. 

 

Maak een back-up van je gegevens

Een back-up maken van je gegevens is altijd een goed idee. Ook als je niet van toestel verandert. Op die manier heb je steeds een duplicaat, ook als je gsm stuk gaat of bij verlies. Je hebt 2 manieren om een kopie te maken van je gegevens. Je slaat ze op via iCloud of op je computer

 

Een back-up maken via iCloud doe je zo:

 • Maak verbinding met wifi en blijf verbonden tot de back-up voltooid is. 
 • Kies “instellingen”.
 • Klik op jouw naam en kies” iCloud”.
 • Kies “iCloud-reservekopie”.
 • Klik op “maak een reservekopie van deze iPhone”.

 

Zet je gegevens meteen over op je nieuwe toestel

Heb je jouw nieuwe smartphone al ontvangen? Dan kan je best meteen je apps en gegevens overzetten naar je nieuwe toestel

Stap je over op een recent model (iOS 11 en later)? Dan kan je jouw gegevens automatisch overzetten. Dat doe je zo:

 • Zorg dat je oude gsm verbonden is met wifi
 • Zet Bluetooth aan
 • Zet je nieuwe gsm op en leg hem in de buurt van je oude telefoon. 
 • Klik op “begin direct

Stap je over van Android naar iOS? Gebruik dan de gratis app Move to iOS om je gegevens veilig en automatisch te migreren.

 

Je iPhone leegmaken voor verkoop doe je zo

Om je gsm leeg te maken volg je dit stappenplan: 

 

Je iPhone leegmaken voor verkoop

 • Kies “Algemeen
 • Klik op “Zet over of stel opnieuw in

Je iPhone leegmaken voor nieuwe gebruiker

 • Kies voor “Wis alle inhoud en instellingen

iPhone leegmaken

 • Bevestig met “Ga door
 • Soms vraagt de telefoon om je toegangscode
 • Klik op “Wis iPhone

Gegevens verwijderen van een iPhone


Om zeker te zijn dat je smartphone succesvol is leeggemaakt controleer je best even of al je gegevens effectief verdwenen zijn. Lukt het je niet om je gegevens te verwijderen of heb je nog vragen? Stuur gerust een mailtje naar hallo@sellyourapple.be 

 

Waarom je iPhone verkopen via SellYourApple?

Er bestaan heel wat mogelijkheden voor trade-in van je gsm.

Verscheidene e-commerce giganten bieden formules aan om je gedateerde gsm in te ruilen. Maar heel vaak zijn je opties beperkt tot een waardebon of meteen een korting op de aankoop van een nieuw toestel. En die korting ligt meestal lager dan wat je voor hetzelfde toestel bij SellYourApple krijgt. Je krijgt bijna nooit cash. Ook moet je soms effectief naar de winkel toe om je telefoon in te ruilen. Je kan hem in dat geval dus niet even snel opsturen. 

Dan heb je nog tweedehandssites zoals Facebook Marketplace en 2dehands.be. Een zoekertje op een tweedehandssite is een veelgebruikte methode om je gebruikte gsm aan te bieden. Maar dit gaat vaak niet zonder slag of stoot. Je moet je aanmelden, een zoekertje aanmaken, de reacties opvolgen en afspraken maken. En maar al te vaak probeert de koper verder af te dingen op een overeengekomen prijs wanneer hij bij je aan de deur staat. Bovendien weet je nooit of je met oplichters zaken doet.

Al die verkoopzorgen neemt SellYourApple graag voor je weg. 

 

De verkoop gaat snel en makkelijk

Met enkele klikken is de verkoop van jouw iPhone een feit. Onze tool bepaalt supersnel een correcte prijs. 

 • Geen heen en weer gestuur van onnodige mailtjes voor een marktconforme prijs
 • Geen onnodig telefonisch contact.
 • Geen no-shows

⇒ Geen tijdverspilling

Enkel bij de verkoop van ernstig beschadigde toestellen stuur je het best een mailtje met concrete uitleg. Zo vermijd je verwarring en weet je zeker dat je een eerlijke prijs krijgt voor de staat van je toestel.

 

Een makkelijk verkoopproces volgt: 

 • Bij akkoord ontvang je een bevestigingsmail met verzendlabel.
 • Je stuurt je gsm naar ons op in België via Bpost of UPS en in Nederland via UPS.
 • Na ontvangst voeren wij binnen 48 uur een controle uit.
 • Als alles in orde is ontvang jij direct het afgesproken geldbedrag op je rekening.

 

Je krijgt een correcte prijs voor je oude toestel

Verkoop je oude iPhone met een gerust hart. Onze medewerkers houden de rekentool steeds up-to-date. Via de rekentool krijg je een prijsvoorstel dat conform is aan de huidige markt en de staat van je toestel. Bovendien zet je de prijs 2 weken vast door naar het winkelmandje te gaan en een aanvraag in te dienen. Ongeacht wat er in de markt gebeurt, heb je zo nog 2 weken bedenktijd.

⇒ Krijg gegarandeerd een correcte prijs voor je oude toestel. 

 

Je verkleint je ecologische voetafdruk

Je verouderde toestel heeft heel wat onderdelen die nog perfect bruikbaar zijn. Door je toestel in te leveren zorg je ervoor dat componenten uit hoogwaardig materiaal worden gerecupereerd.

Bovendien verzend je binnen België. Dat is niet alleen veilig, maar laat ook een kleinere koolstofvoetafdruk na dan langeafstandsvervoer. 

⇒ Goed voor het milieu.

 

Je werkt samen met een betrouwbare partner

Verkoop je gebruikte toestellen in een veilige omgeving en aan een juiste prijs. Wij houden van open communicatie en transparantie. Lees hoe andere mensen onze service ervaren. Bekijk onze reviews op Trustpilot, Google en op onze facebookpagina

Duidelijke afspraken en een transparante aanpak.

Ons team van SellYourApple staat voor je klaar. Zowel online als in ons filiaal in Zomergem bij Gent. Heb je nog een specifieke vraag over wat te doen om je iPhone te verkopen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Eén van onze medewerkers helpt je zo snel mogelijk verder.

 

FAQ

Veelgestelde vragen

Wij gaan vooreerst over tot controle.

Als de controle afgerond is, dan krijg je van ons een bevestiging van uitbetaling. Na deze bevestiging duurt het 24 uur, tegen dat het geld op jouw rekening staat. 

(Let op, weekends en feestdagen niet inbegrepen). 

 

 

In de regel nemen wij geen toestellen over waarvan de iCloud-gegevens niet correct verwijderd werden. Bijgevolg zullen wij het toestel retourneren op jouw kosten. 

 

In uitzonderlijke gevallen nemen wij dergelijke toestellen over (na bijvoorbeeld een overlijden en/of bewijs van aankoop van het toestel). Gelieve in dit geval contact op te nemen met ons via het contactformulier. 

 

1. Bereken de prijs

Met onze calculator bereken je de restwaarde van je Mac, iPad of iPhone. Selecteer het type Apple toestel vul de gegevens in en we geven je meteen een offerte. Onze offertes zijn gegarandeerd! 

2. Verzenden

Ga je akkoord met de offerte? Dan ontvang je een bevestiging e-mail van je verkoop in je mailbox. Bij deze e-mail zit een gratis verzendlabel. Breng het pakket en de label naar een postpunt in de buurt, of laat het - in voorkomend geval - ophalen door het transportbedrijf. Vervolgens wordt de verzending afgehandeld, er hoeft verder niets meer gedaan te worden.

3. Betaling

Na ontvangst van je pakketje gaan wij het toestel controleren en nagaan of het voldoet aan de omschrijving. Indien alles in orde is, wordt het geld overgemaakt naar jouw opgegeven rekeningnummer (IBAN). Dit alles doen wij binnen 48 uur na ontvangst van het pakketje. Zo kun jij snel beschikken over je geld.

 

Het is één twee drie simpel!

Wanneer je akkoord gaat met de offerte, ontvang je een voorafbetaalde verzendlabel.

Eenmaal je het toestel binnengebracht hebt in een postpunt, dan wel laten ophalen hebt door het transportbedrijf, duurt het slechts 1 tot 2 werkdagen tot wij jouw toestel ontvangen.

Je kan ten alle tijde jouw zending traceren via de link in de e-mail die je hebt ontvangen. 

Wij gaan vooreerst over tot controle.

Als de controle afgerond is, dan krijg je van ons een bevestiging van uitbetaling. Na deze bevestiging duurt het 24 uur, tegen dat het geld op jouw rekening staat. 

(Let op, weekends en feestdagen niet inbegrepen). 

 

 

In de regel nemen wij geen toestellen over waarvan de iCloud-gegevens niet correct verwijderd werden. Bijgevolg zullen wij het toestel retourneren op jouw kosten. 

 

In uitzonderlijke gevallen nemen wij dergelijke toestellen over (na bijvoorbeeld een overlijden en/of bewijs van aankoop van het toestel). Gelieve in dit geval contact op te nemen met ons via het contactformulier. 

 

1. Bereken de prijs

Met onze calculator bereken je de restwaarde van je Mac, iPad of iPhone. Selecteer het type Apple toestel vul de gegevens in en we geven je meteen een offerte. Onze offertes zijn gegarandeerd! 

2. Verzenden

Ga je akkoord met de offerte? Dan ontvang je een bevestiging e-mail van je verkoop in je mailbox. Bij deze e-mail zit een gratis verzendlabel. Breng het pakket en de label naar een postpunt in de buurt, of laat het - in voorkomend geval - ophalen door het transportbedrijf. Vervolgens wordt de verzending afgehandeld, er hoeft verder niets meer gedaan te worden.

3. Betaling

Na ontvangst van je pakketje gaan wij het toestel controleren en nagaan of het voldoet aan de omschrijving. Indien alles in orde is, wordt het geld overgemaakt naar jouw opgegeven rekeningnummer (IBAN). Dit alles doen wij binnen 48 uur na ontvangst van het pakketje. Zo kun jij snel beschikken over je geld.

 

Het is één twee drie simpel!

Wanneer je akkoord gaat met de offerte, ontvang je een voorafbetaalde verzendlabel.

Eenmaal je het toestel binnengebracht hebt in een postpunt, dan wel laten ophalen hebt door het transportbedrijf, duurt het slechts 1 tot 2 werkdagen tot wij jouw toestel ontvangen.

Je kan ten alle tijde jouw zending traceren via de link in de e-mail die je hebt ontvangen. 

Wij gaan vooreerst over tot controle.

Als de controle afgerond is, dan krijg je van ons een bevestiging van uitbetaling. Na deze bevestiging duurt het 24 uur, tegen dat het geld op jouw rekening staat. 

(Let op, weekends en feestdagen niet inbegrepen). 

 

 

In de regel nemen wij geen toestellen over waarvan de iCloud-gegevens niet correct verwijderd werden. Bijgevolg zullen wij het toestel retourneren op jouw kosten. 

 

In uitzonderlijke gevallen nemen wij dergelijke toestellen over (na bijvoorbeeld een overlijden en/of bewijs van aankoop van het toestel). Gelieve in dit geval contact op te nemen met ons via het contactformulier. 

 

1. Bereken de prijs

Met onze calculator bereken je de restwaarde van je Mac, iPad of iPhone. Selecteer het type Apple toestel vul de gegevens in en we geven je meteen een offerte. Onze offertes zijn gegarandeerd! 

2. Verzenden

Ga je akkoord met de offerte? Dan ontvang je een bevestiging e-mail van je verkoop in je mailbox. Bij deze e-mail zit een gratis verzendlabel. Breng het pakket en de label naar een postpunt in de buurt, of laat het - in voorkomend geval - ophalen door het transportbedrijf. Vervolgens wordt de verzending afgehandeld, er hoeft verder niets meer gedaan te worden.

3. Betaling

Na ontvangst van je pakketje gaan wij het toestel controleren en nagaan of het voldoet aan de omschrijving. Indien alles in orde is, wordt het geld overgemaakt naar jouw opgegeven rekeningnummer (IBAN). Dit alles doen wij binnen 48 uur na ontvangst van het pakketje. Zo kun jij snel beschikken over je geld.

 

Het is één twee drie simpel!

Wanneer je akkoord gaat met de offerte, ontvang je een voorafbetaalde verzendlabel.

Eenmaal je het toestel binnengebracht hebt in een postpunt, dan wel laten ophalen hebt door het transportbedrijf, duurt het slechts 1 tot 2 werkdagen tot wij jouw toestel ontvangen.

Je kan ten alle tijde jouw zending traceren via de link in de e-mail die je hebt ontvangen. 

Wij gaan vooreerst over tot controle.

Als de controle afgerond is, dan krijg je van ons een bevestiging van uitbetaling. Na deze bevestiging duurt het 24 uur, tegen dat het geld op jouw rekening staat. 

(Let op, weekends en feestdagen niet inbegrepen). 

 

 

In de regel nemen wij geen toestellen over waarvan de iCloud-gegevens niet correct verwijderd werden. Bijgevolg zullen wij het toestel retourneren op jouw kosten. 

 

In uitzonderlijke gevallen nemen wij dergelijke toestellen over (na bijvoorbeeld een overlijden en/of bewijs van aankoop van het toestel). Gelieve in dit geval contact op te nemen met ons via het contactformulier. 

 

1. Bereken de prijs

Met onze calculator bereken je de restwaarde van je Mac, iPad of iPhone. Selecteer het type Apple toestel vul de gegevens in en we geven je meteen een offerte. Onze offertes zijn gegarandeerd! 

2. Verzenden

Ga je akkoord met de offerte? Dan ontvang je een bevestiging e-mail van je verkoop in je mailbox. Bij deze e-mail zit een gratis verzendlabel. Breng het pakket en de label naar een postpunt in de buurt, of laat het - in voorkomend geval - ophalen door het transportbedrijf. Vervolgens wordt de verzending afgehandeld, er hoeft verder niets meer gedaan te worden.

3. Betaling

Na ontvangst van je pakketje gaan wij het toestel controleren en nagaan of het voldoet aan de omschrijving. Indien alles in orde is, wordt het geld overgemaakt naar jouw opgegeven rekeningnummer (IBAN). Dit alles doen wij binnen 48 uur na ontvangst van het pakketje. Zo kun jij snel beschikken over je geld.

 

Het is één twee drie simpel!

Wanneer je akkoord gaat met de offerte, ontvang je een voorafbetaalde verzendlabel.

Eenmaal je het toestel binnengebracht hebt in een postpunt, dan wel laten ophalen hebt door het transportbedrijf, duurt het slechts 1 tot 2 werkdagen tot wij jouw toestel ontvangen.

Je kan ten alle tijde jouw zending traceren via de link in de e-mail die je hebt ontvangen. 

Bekijk de volledige FAQ

Bekijk de ervaringen van andere klanten

Heel wat klanten gingen jouw voor, bekijk hun ervaringen bij SellYourApple